Un laboratori d’art al CaixaForum

L’artista Nicolás Paris porta a Barcelona un recull de suggerències perquè el públic hi dialogui

El CaixaForum de Barcelona ha inaugurat aquest 9 de febrer l’exposició “Exercicis per sembrar llampecs“. El seu creador, Nicolás Paris, ha explicat al públic en què consisteix durant la visita inaugural. Aquesta mostra estarà al CaixaForum fins l’1 de maig.

L’exposició és una unitat en la que tot compta, començant per l’espai: quatre murs perforats, a través dels quals l’espectador pot veure-ho tot només en entrar, i decidir per on vol començar. Paris va explicar que cada element de l’exposició (petites estructures, vídeos, les parets, pintures…) o la relació entre ells pot ser, si l’espectador vol, un iniciador d’un diàleg interior i finalment una reflexió o una creació, sempre per part de l’espectador. Hi pot haver tantes creacions diferents com espectadors, el que fa d’aquest espai un laboratori d’art. 

Molts dels objectes sorgeixen del procés de contemplació de la naturalesa: hi ha estructures que ens recorden al creixement de les branques dels arbres, als llampecs… segons Paris, es pot establir un paral·lelisme entre com creix la naturalesa i com creix el nostre cos o les nostres idees, i això pot iniciar una reflexió.

Paris va citar els filòsofs peripatètics de l’antiga Grècia, que filosofaven mentre caminaven, per explicar que els diàlegs que puguin sorgir i la convivència del públic en l’espai també formen part de l’exposició. L’artista va acabar l’explicació amb el desig que sorgeixin, d’ara endavant, molts llampecs en les persones que acudeixin a l’exposició. 

Anuncis

One thought on “Un laboratori d’art al CaixaForum”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s